Over ons

Privé of professioneel willen steeds meer mensen iets doen voor of met de natuur. Voor natuurorganisaties en overheden is deze betrokkenheid natuurlijk van groot belang. De bezoekersaantallen van natuurgebieden zijn nog altijd hoog maar er is wel een verminderd draagvlak voor bijvoorbeeld natuurbeleid. Ook door het teruglopen van inkomsten (onder andere uit subsidie) is het van belang manieren te vinden om deze betrokkenheid ook economisch in te zetten. Het is tijd voor een hernieuwde verbintenis tussen mens en natuur en te experimenteren met nieuwe vormen voor betrokkenheid.

 

Netwerk

VoorNatuur is het innovatieplatform voor de ontwikkeling van natuurinnovaties met meerwaarde voor de natuur. VoorNatuur stimuleert samenwerking tussen overheden, natuurorganisaties, betrokken ondernemers, onderwijs en burgers.

VoorNatuur is een netwerkorganisatie. Samen met haar partners verkennen en ontwikkelen de leden natuurinnovaties op het gebied van financiering, draagvlak en promotie. Innovatie Agro & Natuur nam oorspronkelijk het initiatief voor VoorNatuur.

Nieuws

VoorNatuur concepten gepresenteerd

09 /02 /15

Donderdag 5 februari werd de Natuurtop 2015 gehouden op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Op deze mooie locatie werden korte workshop

Natuurtop 2015

02 /02 /15

Donderdag 5 februari is VoorNatuur aanwezig bij de Natuurtop georganiseerd door Interprovinciaal Overleg (IPO) en provincie Utrecht. VoorNatuur organiseert namens InnovatieNetwerk kleinschalige