Crowdfunding voor natuurprojecten

Het instrument crowdfunding neemt wereldwijd en in Nederland een grote vlucht maar het aantal (succesvolle) gecrowdfunde natuurprojecten was begin 2014 nog op één hand te tellen. Uit een analyse van Probos (2013) kwam naar voren dat crowdfunding voor de natuursector een nieuw, kansrijk, instrument kan zijn. Voor InnovatieNetwerk en LandschappenNL de reden om crowdfunding voor natuur te stimuleren.

Crowdfunding helpt natuurprojecten aan geld, maar ook aan betrokkenheid van burgers en overheden.

Platform

Crowdfunding VoorNatuur is een crowdfundingplatform voor projecten op het gebied van natuur en biodiversiteit. Initiatiefnemers, zoals medewerkers van natuurorganisaties of particulieren, kunnen via crowdfunding steun verkrijgen voor de realisatie van een project. Natuurliefhebbers kunnen via Crowdfunding VoorNatuur direct bijdragen aan een project.

Succesvolle pilot

Crowdfunding VoorNatuur is de plek zijn waar iedere natuurliefhebber kan bijdragen aan concrete natuurprojecten. Daarnaast ondersteunt Crowdfunding VoorNatuur de initiatiefnemers van projecten bij het opzetten en uitvoeren van hun crowdfundingproject.

Na een succesvolle pilotperiode is het platform Crowdfunding vanaf januari 2018 onderdeel van Voor je Buurt.

2

Partners

Nieuws

Overdracht Crowdfunding VoorNatuur aan Voor je Buurt

15 /03 /18

Na vier jaar , 48 succesvol gefinancierde natuurinitiatieven en 4000 supporters voor natuur is het tijd voor een nieuwe stap!

Nationaal Groenfonds partner van Crowdfunding VoorNatuur

03 /09 /15

Nationaal Groenfonds is vanaf 2 september 2015 partner van Crowdfunding VoorNatuur. Met dit partnerschap wil Nationaal Groenfonds nieuwe financieringsvormen voor

Naast financiering zijn er nog vier redenen om crowdfunding in te zetten voor natuurprojecten

20 /05 /15

Crowdfunding voor natuur is geen groentje meer. Een jaar nadat we Crowdfunding VoorNatuur hebben gelanceerd kunnen we met trots terugkijken

Contact

Contactpersoon

Arjan Klopstra

Telefoonnummer

06-14477914

LinkedIn

Twitter

Facebook